Felhasználás:
Felület előkészítése:
Az alapozandó felületeknek száraznak, zsírtól, olajtól, viasztól, portól, rozsdától és egyéb szennyeződésektől mentesnek kell lenniük. A felületet meg kell tisztítani, pl. nem poláris oldószerrel, például ásványi alkohollal (forrási hőmérséklet 80 °C és 140 °C között), majd poláris oldószerrel, például acetonnal.
A nagyon sima felületek csiszolással érdessé lehet tenni. Fémek esetén az alapozó felhordása előtt az aljzatnak néhány órát kell adni az oxigénréteg regenerálására. A laza részecskéket el kell távolítani.
Kivitelezés:
Az alapozó felvihető szórással, merítéssel vagy mártással vagy ecsettel. Az alapozó hígítás nélkül alkalmazandó.
Az alapozó réteget a lehető legvékonyabban és légbuborékoktól mentesen kell felhordani. Általában a legjobb eredményt 1 és 10 μm közötti vastagságú alapozóréteggel lehet elérni, amely 5 és 50 g/m² közötti bevonattömegnek felel meg.
Az oldószer elpárologtatását szobahőmérsékleten kell végeztetni. Az aljzathoz szilárdan tapadó, konzisztens alapozófilm kialakításához bizonyos légköri páratartalom szükséges.
Magasabb vagy alacsonyabb páratartalom csökkenti vagy meghosszabbítja a szükséges reakcióidőt. Irányadó értékként 1-2 órás párolgási vagy száradási időt kell alkalmazni szobahőmérsékleten és 40%-os relatív páratartalom mellett, hogy lehetővé tegyük az egyenletes alapozóréteg kialakulását.
Egyes esetekben a tapadás javítható, ha az alapozott aljzatot 100-150 °C-on hevítjük legfeljebb egy óráig az oldószer szobahőmérsékleten történő elpárologtatása után. Vizsgálatokat kell végezni, ha különleges feltételekre van szükség.
A WALL ANTI-GRAFFITI-t lehetőség szerint a száradási vagy melegítési folyamat után nem sokkal az alapozott felületre kell felvinni.
Javasoljuk, hogy ezt legkésőbb az aljzat alapozása után körülbelül 5 órával végezze el. Ellenkező esetben a tapadóerő csökkenhet. A WALL ANTI-GRAFFITI felhordása előtt az alapozott felületet szennyeződésektől mentesen kell tartani.
Tárolás:
A WALL ANTI-GRAFFITI ALAPOZÓ eredeti, zárt edényben, vagy akár hígított formában is, 0-30 oC között, napfénytől távoltartottan, legalább 24 hónapig eltartható a címkén feltüntetett dátumtól számítottan.
A címkén megadott időpontot meghaladó tárolás nem feltétlenül jelenti azt, hogy a termék már nem használható. Ebben az esetben azonban a tervezett használathoz szükséges tulajdonságokat minőségbiztosítási okokból kell ellenőrizni.
Biztonsági intézkedések:
A „Biztonsági adatlap” a gyártótól, vagy a kereskedőtől beszerezhető.